1. ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ;

Τα παιδιά θα πρέπει να ελέγχονται κάθε 6-8 μήνες . Οι ενήλικες θα πρέπει να ελέγχουν τα μάτια τους μία φορά το χρόνο. Αν έχουν αιφνίδια αλλαγή στην όραση θα πρέπει να το ελέγξουν άμεσα .

2. ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Η ΟΡΑΣΗ ΜΟΥ;

Η εξέλιξη μιας διαθλαστικής ανωμαλίας είναι απρόβλεπτη. Η χρήση γυαλιών μας δίνει καθαρότερη όραση, λιγότερη κούραση όχι όμως εξάλειψη ανωμαλίας. Η μη χρήση γυαλιών -ενώ είναι απαραίτητη- δημιουργεί κοπιωπία και επιδείνωση της ανωμαλίας.

3. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΑ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΕΣΩ;

Είναι γυαλιά που συνδυάζουν μακρινή-μεσαία και κοντινή όραση. Τα φοράμε όταν οι απαιτήσεις της καθημερινότητας μας έχουν πολλές εναλλαγές αποστάσεων.

4. ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΑΝ ΦΟΡΑΩ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΜΕ ΜΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ;

Ναι, γιατί οι σκούροι φακοί σκιάζοντας το μάτι ανοίγει η κόρη του ματιού κι όντως μη απορροφητικοί αφήνουν την υπεριώδη ακτινοβολία και περνά μέσα στο μάτι.

5. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΦΟΡΑΩ ΓΥΑΛΙΑ Ή ΦΑΚΟΥΣ;

Ιδανικό είναι να γίνεται παράλληλη και συνετή χρήση γυαλιών και φακών επαφής.

6. ΟΙ ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ;

Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να επιλέγει φακούς ανάλογα με τις διαστάσεις των ματιών και την κατάσταση υγρασίας των ματιών του. Συζητήστε με τον εφαρμοστή και ζητήστε να κάνει τις μετρήσεις και να σας προτείνει.

7. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΚΟΙ ΥΔΡΟΓΕΛΗΣ – ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ;

Είναι φακοί που λόγω υλικού οξυγονώνεται καλύτερα το μάτι, έτσι μετά τις 5-6 ώρες η αίσθηση του φακού δεν δημιουργεί ενοχλήσεις.

8. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΗΝΙΑΙΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ;

Οι μηνιαίοι φακοί λόγω υλικού διαρκούν την ιδανική τους κατάσταση για 1 μήνα. Μετά τον 1 μήνα αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά τους.