Όραση είναι η ικανότητα μας να συλλέγουμε μέσω των ματιών και να επεξεργάζομαστε οπτικά ερεθίσματα από το περιβάλλον.  Η όραση θεωρείται η κυρίαρχη αίσθηση μεταξύ των πέντε, καθώς το 80% των πληροφοριών που δεχόμαστε καθημερινά προέρχονται από το οπτικό σύστημα.  Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Οπτομετρία είναι ένας συνεχώς εξελισσόμενος κλάδος που ερευνά την καλή λειτουργία του οπτικού συστήματος.

ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Ο Οπτομετρικός  Έλεγχος στοχεύει στην ανίχνευση οποιουδήποτε διαθλαστικού σφάλματος (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός, πρεσβυωπία) και την καλύτερη δυνατή διόρθωσή του, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη, με την χρήση γυαλιών οράσεως, φακών επαφής, βοηθημάτων χαμηλής όρασης. Ακόμα, κατά τη διάρκεια του Οπτομετρικού Ελέγχου είναι δυνατή και η αναγνώριση τυχόν οφθαλμικής πάθησης και άμεσης κατεύθυνσης στον οφθαλμίατρο.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ;

Κατά μέσο όρο ένας Οπτομετρικός  Έλεγχος πρέπει να γίνεται κάθε 6 μήνες για άτομα έως 16 ετών με κάποιο διαθλαστικό σφάλμα, κάθε 1  χρόνο για άτομα μέχρι 18 ετών, κάθε 2 χρόνια για άτομα από την ηλικία των 19 έως 60 ετών και κάθε 1 χρόνο για άτομα άνω των 60 ετών ή άτομα με παθολογικό ιστορικό. Παρά το γενικό αυτό μοτίβο η συχνότητα εξέτασης ορίζεται πιο συγκεκριμένα από τον ειδικό που σας παρακολουθεί, ενώ αν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή στην όρασή σας φροντίστε να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό της όρασης ανεξαρτήτως του πότε είχατε κάνει τον τελευταίο σας Οπτομετρικό Έλεγχο.

Στο κατάστημά μας γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η υγεία της όρασης και γι’ αυτό σας παρέχουμε Δωρεάν Οπτομετρικό Έλεγχο για την σωστή διόρθωση του διαθλαστικού σας σφάλματος διαμορφωμένη στην δική σας καθημερινότητα.